Restauracja Amber Side

Restauracja AMBER SIDE zajmuje powierzchni 218 m kw. Koncepcja wnętrza lokalu to dzieło pracowni architektonicznej FORT, tej samej, która zaprojektowała bryłę Europejskiego Centrum Solidarności.
W karcie ciekawostka – dania kuchni starogdańskiej. Jak podkreśla Kamil Hildebrandt, szef kuchni restauracji AMBER SIDE, przepisy na dania dawnej kuchni gdańskiej pochodzą ze starych książek kucharskich, wyszperanych w antykwariatach. Receptury jednak szef kuchni interpretuje na własny sposób. Dlaczego? Nade wszystko dlatego, że dawna kuchnia gdańska była bardzo tłusta, co dziś u większości smakoszy mogłoby nie znaleźć zrozumienia.

Smakosze wychwalają m.in. policzki wołowe duszone w czerwonym winie, serwowane z pieczonymi ziemniakami aromatyzowanymi ziołami, maślaną cukinią i borowikowo-piernikową kruszonką (38 zł), a rodzice menu dla dzieci, dwudaniowy obiad kosztuje 16 zł.

→ MENU
→ GALERIA